Eerste editie Saturday Open Wheel Competition

3 januari 20242 Minutes

Zaterdag 16 december vond de eerste editie van de E-SIM Middelburg Open Wheel Competition plaats. Tijdens een enerverende dag werd er gereden in Formule 3, 2 en 1 auto’s op het Circuit Zandvoort. 

De competitie startte met een kwalificatie en sprintrace met de Formule 3 auto’s. Tijdens de race van 10 ronden was er veel actie op de baan in deze instapklasse. Vervolgens was er een koffiepauze waarna de deelnemers terug het virtuele circuit op gingen in Formule 2 auto’s. Ook in deze auto’s werd een kwalificatiesessie en sprintrace verreden. Ditmaal duurde de race 12 ronden. Na afloop van deze F2 sessies was er tijd voor een lunchpauze. Voor alle deelnemers was een lunchgerecht bereid om op krachten te komen voor de finale. Na de lunch was het tijd voor de koningsklasse van de autosport: de Formule 1. Tijdens een training, kwalificatie en wedstrijd van 20 ronden werden de laatste punten van de dag verdeeld. Tijdens de F1 wedstrijd kwam ook strategie om de hoek kijken; alle deelnemers waren verplicht om minstens twee verschillende bandencompounds te gebruiken in de race. Het werd een spectaculaire wedstrijd die spannend bleef tot de laatste ronde.

Ben jij geïnteresseerd in onze competities? Kijk gerust eens op onze competitie pagina. Hou daarnaast onze socials in de gaten en meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste updates. Er komen binnenkort weer een hoop leuke events online om aan deel te nemen!