WAT IS SIMRACEN?

Simracen, een samentrekking van “simulatie” en “racen”, is een opwindende en groeiende trend in de wereld van autosport. Het brengt de sensatie van het racen op het circuit naar het virtuele domein, waarbij geavanceerde simulatietechnologieën worden gebruikt om realistische race-ervaringen te beleven.

Simracen verwijst naar het gebruik van simulatiesoftware en speciale hardware om realistische autosportervaringen na te bootsen. Het omvat het racen op virtuele versies van bekende circuits en het gebruik van high-end racesturen, pedalen, stoelen en VR-headsets om een meeslepende ervaring te bieden. Simulatiesoftware zoals iRacing, Assetto Corsa, rFactor 2 en Project CARS 2 bieden gedetailleerde en nauwkeurige virtuele omgevingen, waarbij factoren zoals bandenslijtage, weersomstandigheden en aerodynamica van invloed zijn op de prestaties van de auto’s. Bij E-SIM Middelburg rijden we met de software van Assetto Corsa.

Reserveer je race →

WAT MAAKT ONZE SIMULATORS ZO BIJZONDER?

Bij E-SIM Middelburg zijn we erg trots op onze professionele Formule 1-simulators. Ze zorgen ervoor dat je een zeer realistische race-ervaring op het virtuele circuit kunt ervaren. Maar wat maakt deze sims, zoals ze vaak genoemd worden, zo uniek?

De simulators zijn ontwikkeld en gebouwd door het Nederlandse Build4Performance. F1-liefhebbers kunnen de simulators kennen uit het Ziggo Racecafé waar coureur Robert Doornbos regelmatig zijn kwaliteiten laat zien op een van deze simulators. Het Fanatec stuur, afgeleid van een echt F1-stuur, geeft dankzij de zogenaamde ‘Direct Drive Steering Wheel Base’ alle effecten van het circuit en de auto door. Hierdoor voel je elke oneffenheid in het asfalt en de kerbstones, feilloos aan in de sim. De pedalen zijn voorzien van een zogeheten ‘Load Cell’ waardoor je behoorlijk wat remdruk moet uitoefenen op het pedaal om te vertragen.

Via de headset hoor je het motorgeluid van je eigen auto en je concurrenten om je heen. Natuurlijk is het ook mogelijk om met de andere coureurs of de race-marshall te praten via de headset. Een penalty voor je concurrent afdwingen? Daar is de raceleiding van E-SIM Middelburg helaas niet zo gevoelig voor als de FIA! Ten slotte heb je dankzij het brede, gecurvede scherm, een fantastische cockpit-view. Je beleeft de race daardoor zoals een coureur dit ook doet. De levensechte graphics en race-physics maken de ultieme F1-experience af. Het is vanaf nu zelfs mogelijk om tijdens speciale VR-Sessies te racen met een virtual reality bril waardoor de beleving van het simracen nog realistischer wordt!

Zelf enthousiast geworden en je vrienden, familie of collega’s uitdagen? Reserveer dan snel jouw race! Wil je vooraf nog meer weten over de racesessies die we aanbieden? Klik dan hieronder om meer te lezen over de arrangementen van E-SIM Middelburg.

ONZE ARRANGEMENTEN →

RACE OP ALLE LEGENDARISCHE CIRCUITS VAN DE F1 KALENDER

Ben je benieuwd hoe het is om over het heuvelachtige circuit van Spa-Francorchamps te racen? Of versla je je medecoureurs liever onder het kunstlicht tijdens een nachtrace op het Yas Marina Circuit van Abu Dhabi? In de wereld van het simracen reis je in een ogenblik af naar een ander werelddeel om te racen op alle legendarisch circuits op aarde! De mogelijkheden zijn onbegrensd waardoor er telkens weer een nieuw circuit valt te ontdekken. Klik op de knop om ons aanbod van circuits te bekijken!

Simracen